Over ons

-

Over ons -

Onze Visie

De wereld staat in de fik!

Tenminste, als we de beelden en geluiden om ons heen moeten geloven. Iedereen gooit met de pet naar het milieu, honger neemt toe, culturen botsen op elke straathoek - dit wereldbeeld is niet alleen grotendeels onjuist, het zorgt er ook nog eens voor dat we ons naar dat beeld gaan gedragen, net zolang tot de wereld inderdaad in de fik staat.

Als we spreken van media voor de toekomst, dan spreken we van beelden en geluiden die een weerwoord bieden tegen het bovenstaande wereldbeeld: hoopvol, kritisch op het nu, constructief richting de toekomst, en bovenal met een eerlijker mensbeeld.

Wat Sensepark Media doet om dat te verwezenlijken bij het maken van fictiefilms, documentaires, commercials en fotoprojecten, staat hieronder in onze drie kernwaarden uitgewerkt.

  1. Zet duurzame inhoud boven opbrengst

Met wat we maken, willen we dolgraag bijdragen aan een betere toekomst. Opdrachten die dezelfde insteek hebben, en dus niet puur voor commerciële doeleinden zijn, nemen we graag aan. Daarmee hopen we te voorkomen dat we bijdragen aan de promotie van activiteiten of producten die nadelig zijn voor het milieu en de mens. We willen dus juist wel graag bijdragen aan projecten die dezelfde nadelige effecten aankaarten en idealiter verhelpen.

2. Koester jeugdigheid

Hoewel we voorbij leeftijdsbarrières kijken in onze samenwerkingen, omarmen we onze jeugdigheid ook graag. We weten wat er onder jongeren speelt, en spelen daar zelf op in door zorgen, thema’s of andere terugkerende elementen in wat we maken te verwerken. Dit doen we, omdat we vinden dat de stem van jongeren te vaak verwatert door onjuiste stereotyperingen, terwijl onze zorgen boekdelen spreken.

3. Werk voor verandering

We laten graag onze kritische stem over de huidige wereld horen, maar zullen ons publiek daarbij ook altijd handvaten bieden om veranderingen haalbaar te maken. Naast dat wij de wereld graag proberen te veranderen, staan wij zelf ook open voor verandering. Tijdens een samenwerking houden we de cyclus van feedback constant open en levend. Daarbij leren we van onze fouten om tot het best mogelijke resultaat te komen. Kortom: als we zien dat iets beter kan, dan zullen we daarnaar handelen.

Bregje Pontzen

Visionair Bregje (2002) heeft een grote liefde voor het maken van karaktervolle beelden en het verzamelen van verhalen die mensen laten nadenken over hoe ze in het leven staan. De kijker hierbij een nostalgisch gevoel geven is een veelvoorkomend gevolg van haar werk. Het liefst werkt ze dicht op de huid, wat het vertrouwen en de openheid tussen haar en het onderwerp weerspiegelt.

Bregje is daarnaast gefascineerd door frustratie en de schoonheid van imperfectie. Deze fascinaties en passies past ze graag toe in het bedenken van concepten en het creëren van beelden op fotografische en cinematografische wijze.

Bregje heeft in 2022 haar propedeuse Fotografie aan de HKU gehaald en studeert nu Cinematography aan de Nederlandse Filmacademie, lichting 2025 - 2026.

Syb Faes

Syb (2004) is een film- en mediamaker en Jonge Denker des Vaderlands die gelooft dat elk verhaal potentie heeft, zolang het maar over de kracht beschikt om mensen te bewegen. Zijn werk is speels, absurd en laat de pracht van gedachten zien. Dit komt onder andere naar voren in prikkelende situaties waarin maatschappelijke reflecties centraal staan.

Syb zoekt dolgraag met een kritische blik naar verhalen in de wereld om hem heen en is zich dan ook altijd bewust van wat er speelt, zowel op lokaal als maatschappelijk niveau. Deze wereldkennis is voor hem cruciaal bij schrijven (scenario’s, essays, proza), regisseren, produceren en presenteren.

Syb wordt bij de BNNVARA Academy momenteel opgeleid tot mediamaker (presentatie, redactie en programmamaker voor televisie en YouTube). Daarvoor deed hij mee aan ‘Wat Is Jouw Verhaal?’ aan de Nederlandse Filmacademie.